Porcijų skaičius: 14
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
250 gramų sviesto
100 mililitrų grietinės, 30% riebumo
100 mililitrų majonezo
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
Įdarui:
400 gramų mėsos
200 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas aliejaus
šiek tiek vandens (virinto)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į miltus stambia tarka įtarkuoti sviestą ir patrinti tarp pirštų. Sudėti grietinę, majonezą ir užminkyti tešlą. Palikti tešlą šaldytuve 2 valandoms.
2.
Mėsą supjaustyti mažais kubeliais, pagardinti druska ir pipirais, sudėti pjaustytus ir karštame aliejuje pakepintus grybus, smulkiai pjaustytus svogūnus. Įpilti šiek tiek šalto virinto vandens ir viską išmaišyti.
3.
Tešlą padalinti į 14 gabaliukų, kiekvieną atskirai iškočioti, į vidurį įdėti įdaro, užlenkti ir formuoti kibiną.
4.
Dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 45 minutes.