Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
280 gramų miltų
250 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Įdarui:
150 gramų jautienos (virtos)
150 gramų voveraičių (šaldytų arba marinuotų)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek krapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Voveraites ir svogūną supjaustyti, trumpai apkepti keptuvėje, tada įdėti smulkiai supjaustytą jautieną, grietinę, krapus, druską, pipirus ir viską kelias minutes patroškinti. Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti.
2.
Tešlai varškę ir grietinę išsukti su kiaušiniu ir prieskoniais, po to suberti miltus ir užminkyti tešlą. Padalinti tešlą į 8 ar 10 dalių ir iškočioti paplotėlius.
3.
Į paplotėlį dėti atvėsusį įdarą, užlenkti ir šakute suspausti kraštus.
4.
Kepti aliejuje iš abiejų pusių. Iškepa greitai, nes įdaras ne iš žalios mėsos.