Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
100 gramų sviesto
60 gramų juodojo šokolado
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų jogurto, natūralaus
40 gramų juodojo šokolado
30 gramų želatinos
4 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladinius sausainius sutrupinkite ir sutrinkite iki trupinių, aš tai darau elektriniu smulkintuvu. Sausainių trupinius sumaišykite su lydytu sviestu ir ištirpintu šokoladu. Kepimo formos dugną ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Sausainių mišinį sukrėskite į formą, paspaudžiant vis išlyginkite ir šiek tiek palaikykite šaldytuve, kad apstingtų.
2.
Maskarponės sūrį išplakite su jogurtu, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.
3.
Želatiną užpilkite 100 mililitrų vandeniu ir palikite 10 minučių, kol išbrinks. Vėliau pakaitinkite, kol ištirps. Atvėsusią želatiną įmaišykite į maskarponės masę. Po truputį įmaišykite išplaktą grietinėlę. Šaltą šokoladą sutarkuokite ir drožles įmaišykite į maskarponės masę. Maskarponės masę supilkite ant sausainių pagrindo ir išlyginkite. Tortą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, geriausia per naktį.
4.
Papuoškite braškėmis, šokolado drožlėmis ar plakta grietinėle.