TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Naminis karkos slėgtainis
Karkos slÄ—gtainis


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaulienos karkos (nedidelių)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (didesnio)
4 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
šiek tiek petražolių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek želatinos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karkas gerai nuplauti, užpilti vandeniu, pagardinti druska ir apvirti ant nedidelės ugnies apie 1 valandą. Verdant nugriebti putas.

2.
Sudėti nuskustas morkas, svogūną, pipirus, 2-3 skilteles česnako ir virti toliau apie 1,5 valandos. Sudėti lauro lapus, petražoles ir dar pavirti apie 1 valandą.

3.
Karkas šiek tiek atvėsinti, išimti kaulus ir atsargiai nuimti odelę. Mėsos nepjaustyti, o rankomis išskirstyti pagal raumenis, riebalus nupjauti. Taip pat nupjauti riebalų sluoksnį nuo odelės.

4.
Virtas morkas supjaustyti mažais gabalėliais, likusį česnaką susmulkinti ir viską sumaišyti su paruošta mėsa. Pagardinti druska ir pipirais, įpjaustyti šviežių petražolių.

5.
Kekso formą iškoti maistine plėvele, dugną ir šonus išdėlioti karkos odele, sudėti paruoštą mėsą, lengvai prispausti ir užpilti sultiniu su želatina. Man užteko 2 samčių, želatiną dėjau pagal mililitrų kiekį, pagal nurodymus ant želatinos pakelio. Sultinio reikia tiek, kad vos vos apsemtų mėsą.

6.
Šonuose likusią odelę užlenkti į vidų arba nupjauti, maistinę plėvelę taip pat užlenkti. Slėgtainį lengvai prislėgti ir palikti šaldytuve 8 - 9 valandoms. Kai sustings, apversti ant lėkštės, nuimti formą ir maistinę plėvelę, ir supjaustyti.



admin · 2018-05-04 12:00 · 1094 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt