TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Karis su krevetėmis
Karis su krevetÄ—mis


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg nevirtų krevečių, išdarinėtų, tik su uodegėlėmis
6 vidutinės morkos
4 vidutinės bulvės
1 svogūnas
2 valgomi šaukštai sviesto
1 skardinė kokosų pieno (450 ml)
1 stiklinė vištienos sultinio
2 cm ilgio imbiero šaknies gabalėlis
2 valgomi šaukštai kario prieskonių
2 skiltelės česnako
1 maža tajų paprika (nebūtina, jeigu nemėgstate labai aštriai)
1 saujelė šviežių kalendros lapelių
Druskos

Paruošimo būdas:

1. Papriką perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir smulkiai supjaustyti (būtinos vienkartinės pirštinės!) 2. Bulves ir morkas nuskusti ir supjaustyti didokais gabalėliais. 3. Imbiero šaknį nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. 4. Česnaką susmulkinti kaip tik įmanoma smulkiau. 5. Svogūną susmulkinti. 6. Didelėje gilioje keptuvėje arba plačiame puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, sudėti morkas, bulves ir svogūną. Viską pakepinti kokias 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės. 7. Į keptuvę su daržovėmis sumesti tarkuotą imbierą, smulkintą česnaką, smulkintą papriką ir kario prieskonius, viską išmaišyti ir dar pakepinti 1-2 minutes, kad prieskoniai gerai perkaistų. 8. Supilti sultinį, keptuvę uždengti ir leisti viskam pasitroškinti, kol morkos ir bulvės pilnai išvirs. 9. Sudėti nuvalytas krevetes, supilti kokoso pieną ir pavirinti ant silpnos ugnies kelias minutes, tik kol krevetes pakeis spalvą. Krevetės bus išvirę, kai jų vidus bus nebe balzganas, o matinis ir baltas. 10. Puodą su kariu nukelti nuo ugnies, suberti smulkintus kalendros lapelius. Valgyti su virtais ryžiais.



admin · 2018-05-04 09:00 · 1084 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt