AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Razinos, 100 gramų
Juodasis šokoladas "Karališkasis" kartus, 100 gramų
Sviestas 150 gramų
Cukrus 150 gramų
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltai 120 gramų
Kepimo milteliai, 1.5 šaukštelio
Krakmolas 50 gramų
Kakava karti, 50 gramų
Vanilinis cukrus 40 gramų
Cukraus pudra arba šokoladinis glajus apliejimui
Paruošimo būdas: Pirmiausiai, razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir palikti tol, kol ruošite tešlą. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, krakmolą, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. Viską gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Masę supilti į keksiukų formeles, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Kepimo pabaigoje keksiukai turi viršūnėlėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "kateris". Iškepus juos palikti orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra. Šis nuostabus desertas be galo skanus, nes iškepus Muffinų viduje "ištrykšta" išsilydęs šokoladas. Taip pat nepaprastai skanu ant viršūnėlių išpilti paprasto lydyto šokolado. Patiekalą padaryti nesunku, o produktų kiekviena šeimininkė visada turės. Skanaus!