TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Taupantis vietą prieskoninių žolelių šaldymas žiemai
Taupantis vietą prieskoninių žolelių šaldymas žiemai

Porcijų skaičius: 1

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
šiek tiek prieskoninių žolelių (tinka bazilikai, mėtos, krapai, petražolės ir t.t.)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prieskonines žoleles (pvz. bazilikus) nuplaukite ir gerai nusausinkite. Sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki daugmaž vientisos konsistencijos (galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu). Jeigu kombainas/trintuvas silpnesnis ir trinasi sunkiai, galite įpilti kelis šaukštus vandens ar aliejaus.

2.
Šią masę imkite šaukšteliu ir dėkite daugmaž vieno šaukštelio dydžio “kalniukus“ ant geru (t.y. tikrai nelimpančiu) kepimo popieriumi arba silikoniniu kilimėliu išklotos skardelės.

3.
Skardelę bent porai valandų (galima per naktį) pašaukite į šaldiklį. Tada šiuos prieskoninius gabaliukus nuimkite nuo popieriaus ir sudėkite į maišelį šaldymui ar sandarią dėžutę ir laikykite šaldiklyje.

4.
Gaminant troškinį ar kitą patiekalą, kuriam praverčia šviežios žolelės, tiesiog įmeskite šį prieskoninį leduką link gaminimo pabaigos. Jis per kelias minutes ištirps ir turėsite paskanintą patiekalą. O jeigu reikia prieskonių šaltam patiekalui, išimkite leduką gaminimo pradžioje ir, kol pjaustysite kitus ingredientus, jis spės atitirpti :-) Galite taip pasidaryti ir prieskonių mišinių, pvz. bazilikas + raudonėlis + čiobrelis ar bazilikas + mėta, ar krapai + petražolės, ar kitų mėgiamų variacijų :-)



admin · 2018-05-02 21:00 · 1033 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt