Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 150 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
270 gramų cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno (šaltas)
50 mililitrų pieno (šiltas)
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas tirpios kavos
Padažui:
0.5 stiklinės grietinėlės
25 gramai sviesto
60 gramų rudojo cukraus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išlydyti sviestą ir palikti atvėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į kiaušinių plakinį.
2.
Tada supilti šaltą pieną ir lydytą sviestą. Trečdalį tešlos atidėti į kitą indą. Kakavos miltelius ir tirpią kavą sumaišyti su šiltu pienu.
3.
Šį skystį supilti į atidėtą tešlos gabaliuką ir gerai išmaišyti. Pusę šviesios tešlos sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, tada – tamsią tešlą ir vėl sluoksnį šviesios.
4.
Kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minučių. Palikti atvėsti.
5.
Paruošti glajų: Ant silpnos ugnies užvirinti grietinėlę išmaišytą su ruduoju cukrumi ir sviestu. Pavirti 3 minutes, po to nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti. Iškepusį pyragą supjaustyti ir užlieti šiltu glajumi.
6.
Prieš patiekiant palikti atvėsti. Šis pyragas skaniausias ką tik iškeptas! Skanaus!