TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Jaučiui sprando nenulenksi
9 intriguojantys faktai apie meilę ir seksą
9 intriguojantys faktai apie meilę ir seksą


Meilė – puikus šviesus jausmas, tačiau ar daug mes apie ją žinome? Jūsų dėmesiui devyni mažai ar visai nežinomi faktai apie meilę ir seksą.

1. Ilgiausias lytinis aktas tęsėsi 15 valandų. Šį rekordą stebėjo ir įregistravo seksologas Vernonas Colemanas, o sumušė pornožvaigždė Mae West ir jos partneris Tedas.

2. Sakoma, kad meilė tęsiasi nuo 1,5 iki 3 metų. Tačiau tai greičiau biologinis laikas. Tačiau, jei neiškiltų tokių kliūtis, kaip abipusio jausmo nebuvimas, išsiskyrimas ar skirtingas požiūris į gyvenimą, meilės galėtų tęstis gerokai ilgiau.

3. Meilė – tai priklausomybė. Meilė veikia žmogaus organizmą kaip kokainas, todėl mokslininkai rekomenduoja gydyti nelaimingą meilę taip pat, kaip ir priklausomybę nuo narkotikų. Pirmiausiai reikia pašalinti stimulus ir prisiminimus: išmesti visas mylimo žmogaus nuotraukas, neskambinti, užsiimti kažkuo nauju ir visiškas „restart“.

4. Žinia, vidutiniškai vyrų orgazmas tęsiasi nuo 3 iki 8 sekundžių. Tačiau reguliariai praktikuojant kvėpavimo techniką: jogą, autotreningą, orgazmas pailgėtų iki 10 sekundžių.

5. Serotoninas užmuša meilę. Mokslininkai per tyrimą suleido pelei didelę dozę serotonino. Ji atstūmė savo nuolatinį partnerį ir ėmė intymiai kontaktuoti su kuo tik papuolė. Tyrėjai tai paaiškino gana paprastai: serotoninas sumažina dofamino lygmenį o tuo pačiu ir meilės laipsnį (bet neįsimylėjimo). Taip pat reikėtų žinoti, kad serotonino lygmuo padidėja vartojant antidepresantus.

6. Ilgiausias moters Master ir vyro Johnsono orgazmai aprašyti 1966 metais knygoje, kur tvirtinama, kad moters orgazmas gali tęstis iki 43 sekundžių. Tuo pačiu moteris patiria iki 25 vienas paskui kitą vaginalinių susitraukimų.

7. Nauja aplinka gelbsti meilę. Atvažiavus į svetimą šalį ir atsidūrus nežinomame viešbutyje, dauguma porų vėl suartina. Mat įvykus staigiems pokyčiams smegenyse išsiskiria aukšta koncentracija dofaminas ir vėl atsiranda pakylėjimo jausmas. Todėl amerikiečių psichologai pataria visoms šeiminėms poroms surengti bent vieną kartą per mėnesį „pirmą pasimatymą“. Tik nereikėtų visą laiką eiti į tą pačia kavinę, restoraną. Ieškokite naujovių.

8. Amerikiečių mokslininkai Williamas Hartmanas ir Marilyn Fithian (Kalifornijos valstija) atliko tyrimą, per kurį „išmatavo“, kiek galima pasiekti orgazmų per vieną valandą: moterys – 163, o vyrai – 16. Eksperimentas, kuriame dalyvavo 751 savanorių, tęsėsi daugiau kaip 10 tūkst. valandų.

9. Meilė - tai išgyvenimo būdas. Mokslininkai išsiaiškino, kad susiporavę gyvūnai praeina tris santykių stadijas: geismą, potraukį ir prisirišimą. Geismu zoologai įvardino būseną, kurią sudaro trys pagrindiniai poreikiai: alkio numalšinimas, troškulųs ir lytinis potraukis.

Potraukis — tai fiksacija ties konkrečiu objektu. Prisirišimas – tai tvirtas ryšys, kurio tikslas – ilgalaikis dauginimasis. Mokslininkai įsitikino, kad žmonių romantiška meilė – tai išoriškai kiek modifikuota gyvūnų potraukio forma. Todėl potraukis atsirado kaip išgyvenimo būdas.

KamTasVardas · 2011-01-26 17:47 · 2605 peržiūrėjo

Komentarai:

Nekas · (2012-04-29 10:40:32)
Ne, nu ir faktai. Pirmas galbut mitas, o ne faktas :D 14 valandu 55 minutes graibesi, o likusias 5 minutes galbut tik tratinosi *secret*

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt