Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų burokėlių (žalių)
170 gramų miltų
120 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų šokolado (kapoto ar stambiai tarkuoto)
60 mililitrų pieno
60 gramų sviesto (minkšto)
60 mililitrų aliejaus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Burokėlius nulupti ir sutrinti virtuviniu kombainiu ar sutarkuoti smulkia tarka.
2.
Kiaušinius lengvai paplakti su pienu. Minkštą sviestą išplakti su aliejumi ir cukrumi. Supilti į kiaušinius ir lengvai paplakti. Po truputį, vis maišant, įsijoti milti, kakavą ir kepimo miltelius. Maišyti, kol neliks sausų gumuliukų.
3.
Į tešlą Įmaišyti burokėlius kartu su skysčių ir kapotą šokoladą. Tešlą išpilstyti į keksiukų formeles, užpildant ne daugiau nei 2/3 formelės tūrio.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes.