TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Tortas "Vyšnių trobelė"
Tortas "Vyšnių trobelė"


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g miltų
250 g sviesto
100 g cukraus
200 g grietinės
1 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1 kg vyšnių, be kauliukų (tinka ir šaldytos, tik reikia atitirpinti pirma)
Kremui:
700 g grietinės, 30 %, 
250 cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Šokolado drožlių papuošimui
 

Paruošimo būdas:

Vyšnias apibarstyti cukrumi ir palikti, kad nutekėtų sultys (sultys nebus reikalingos). Kambario temperatūros sviestą suplakti su žiupsneliu druskos. Įmaišyti grietinę. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išminkyti tešlą.Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 40 - 60 min. Atšaldytą tešlą padalinti į 15 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko iškočioti stačiakampį 20x7 cm. Per vidurį, glaudžiai, sudėti vyšnias. Užlipdyti kraštus, kad vyšnios liktų viduje (tokie tarsi vamzdeliai su vyšniomis viduje gausis). Kepti 200°C temperatūros orkaitėje 15 - 20 min.  Atvėsinti. Kremo gaminimas. Elektriniu plaktuvu vėsią grietinę išplakti su cukrumi, kol masė padidės. Pyragas dėliojamas taip: pirmas aukštas - 5 pagaliukai su vyšniomis, antras - 4, trečias - 3, ketvirtas - 2, paskutinis - 1. Po kiekvieno aukšto tepame kremą. Likusiu kremu lygiai ištepame visą viršų. Pabarstome šokolado drožlėmis. Paliekame 12 val. šaldytuve. Skanaus!



admin · 2018-04-29 15:00 · 993 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt