Porcijų skaičius: 1
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo agurkų (pjaustytų griežinėliais)
270 mililitrų vandens
75 gramai cukraus
55 mililitrai acto 9%
40 mililitrų aliejaus
4 skiltelės česnako (pjaustyto riekelėmis)
18 gramų druskos
1 saujelė krapų (smulkintų)
1 saujelė petražolių (smulkintų)
15 vienetų juodųjų pipirų
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkų riekeles sudėti į puodą, užberti druska, cukrumi, maltu čili pipiriuku, juodaisiais pipirais, sudeti česnakus, krapus, petražoles, lauro lapelį, užpilti vandeniu ir atsargiai išmaišyti. Tada supilti actą ir aliejų, išmaišyti, uždengti ir palikti 12-24 val. (retsykiais pamaišyti)
2.
Jau pasimarinavus galima imti ir valgyti, jau dabar skonis pasakiškas!
3.
Puodą su agurkėliais dėti ant viryklės ir kaitinti kol užvirs. Agurkų griežinėlius sudėti į paruoštus (sterilizuotus) stiklainiukus ir užsukti verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais. Juos apversti, užkloti rankšluostėliu ir palikti, kol atvės. Laikyti vėsiai.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.