AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 kg paprikų
1,5 kg morkų
300 g svogūnų
0,5 l augalinio aliejaus
3-4 baklažanai
Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Marinatui:
1,5 l vandens
250 g acto 9%
100 g cukraus arba medaus
5 lapai lauro lapų
5-7 žirniai kvapiųjų pipirų
10 skiltelių česnako
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Morkas sutarkuojame, paprikas išvalome, svogūnus sukapojame, o baklažanus supjaustome griežinėliais. Įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus (5 minutes). Po to sudedame morkas ir kepiname 10 minučių. Įmaišome prieskonių. Kitoje keptuvėje apkepiname baklažanų griežinėlius (turi abi pusės būti gražiai pageltę). Į užvirintą vandenį sudedame likusius marinato ingredientus. Į verdantį marinatą dedame paprikas. Verdame apie 5 min. Po to išgriebiame ir pridedame morkų įdaro. Užpaudžia įdarą baklažano griežinėliu. Sudedame paprikas į stiklainius ir užpilame likusiu marinatu. Sandariai uždengiame ir laikome šaltoje vietoje.