TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-22 20:01
Gaivus nekeptas tortukas su rikotos sūriu
Gaivus nekeptas tortukas su rikotos sūriu

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
125 gramai sausainių
50 gramų kedro riešutų
50 gramų sviesto
Įdarui:
250 gramų rikotos
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
120 mililitrų kondensuoto pieno, saldinto
0.5 šaukšto medaus
0.5 vieneto citrinų (žievelės ir sulčių)
25 mililitrai vandens
1.5 šaukšto želatinos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite, kol išbrinks.

2.
Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalkite, bet ne per daug.

3.
Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite išlydytą sviestą, sudėkite sumaltus riešutus ir viską gerai išmaišykite.

4.
18 cm. skersmens tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Sudėkite sausainių masę ir gerai apspauskite tortinės dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą, kol darysite įdarą.

5.
Šaltą grietinėlę gerai išplakite. Rikotos sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele ir supilkite citrinos sultis. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.

6.
Masę iš karto supilkite į paruoštą tortinę, užberkite juodojo šokolado drožlių ir palikite šaldytuve 3 val. arba per naktį.



admin · 2018-04-23 06:00 · 1185 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt