Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų vištienos krūtinėlės
70 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 šaukštelis prieskonių vištienai
0.5 šaukštelio prieskonių paukštienai (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek maltų džiūvėsėlių
šiek tiek miltų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlės filė sumalti (pirkta jau sumalta krūtinėlė netinka, nes ji būna per daug skysta), suberti tarkuotą sūrį, prieskonius, druską, pipiriukus ir gerai išminkyti. Iš masės formuoti nedidelius pailgus kukuliukus (maždaug nykščio ilgio tik šiek tiek putlesnius). Tada volioti juos į miltus, į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus (maždaug tiek, kad sudėjus kukuliukus, juos apsemtų iki pusės), gerai įkaitinti ir vieną po kito sudėti vištienos grynuolius, kaitrą sumažinti iki vidutinės ir kepti kol iš abiejų pusių gražiai apskrus, taps gražios auksinės spalvos (nepamiršti vartyti).
3.
P.s. Išimant juos iš keptuvės sudėkite ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.