AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
60 g margarino VILNIUS kepiniams
300 g cukraus
200 g miltų
1,25 šaukštelio kepimo miltelių
0,75 šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
190 ml pieno
Kremui:
500 ml pieno
100 g cukraus
4 kiaušinių tryniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
4 šaukštai kukurūzų krakmolo (jei neturite tinka ir bulvių)
Glaistui:
7 šaukštai plaktos grietinėlės
80 g šokolado
Paruošimo būdas: Sumaišome sausus produktus tešlai t.y. miltus, kepimo miltelius, druską. Kiaušinius išplakame ir sumaišome su cukrumi. Įmaišome margariną. Sausus produktus sumaišome su kiaušinių plakiniu ir pienu. Kepame 22 cm formoje apie 30 min. Orkaitės temperatūrą nustatykite iki 180 laipsnių. Kol pyragas iškeps, pasigaminsime kremą: trynius išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, krakmolu ir pienu. Kaitiname ant silnos ugnies, kol pradeda tirštėti. Iškepusį pyragą perpjauname per pusę. Apatinį pyrago lakštą ištepame atvėsusiu kremu ir ant viršaus uždedame antrąjį. Pyragą užpilame ištirpintu šokoladu su grietinėle. Paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad šokoladas sustengtų. Papuošti galima, kuo tik norisi: vaisiais, saldainiais ir t.t.