Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės kefyro
1 ir 1/3 stiklinės miltų
50 gramų sviesto
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cinamono
Patiekiant:
šiek tiek bananų
šiek tiek klevų sirupo
Kepimui:
šiek tiek sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šluotele išplakite kiaušinius su cukrumi (jei dėsite). Įmaišykite cinamoną, druską, ištirpdytą ir kiek pravėsintą sviestą, kefyrą. Atsargiai įmaišykite miltus iki produktai susimaišys. Nepermaišykite, kitaip blynai vietoje purių taps kietoki.
2.
Keptuvėje pakaitinkite truputėlį sviesto ar ghi (ghee), įpilkite tešlos. Kai viršuje atsiras burbuliukų ir kraštai pradės tamsėti, apverskite ir kepkite kol abi pusės bus vienodai parudavusios.
3.
Kol blynai kepa, susumulkinkite bananus mažais gabalėliais. Apipilkite trupučiu agavos ar klevų sirupo ir nedideliame puoduke pakaitinkite kol bananai suminkštės, vos kelias minutes. Patiekite su blynais.