TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Arabiški blyneliai su varške ir obuoliais
Arabiški blynai su varške ir obuoliais

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
2 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno (šilto)
1/3 stiklinės vandens
12 gramų šlapių mielių
1.5 šaukšto cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų varškės
1 vienetas obuolių (didesnio)
1 šaukštelis cinamono
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
šiek tiek sviesto (tirpinto, kepimui)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį supilti 1 stiklinę pašildyto pieno, sudėti mieles ir cukrų, pamaišyti ir leisti kelias minutes pastovėti, tada supilti kitą stiklinę pieno, vandenį, suberti miltus ir druską. Išmaišyti, kad neliktų tešlos gumulėlių ir padėti šiltai 1 valandai.

2.
Ant nemažos ugnies įkaitinti keptuvę, pradėjus kepti blynus ugnį sumažinti. Tešlą po truputį pilam tiesiai iš dubens i keptuvės viduriuką (jokių riebalų keptuvei nereikia), aš dariau maždaug 10 cm skersmens blynelius, bet galima blynus kepti tokio dydžio kokio norite. Įpylus tešlą, keptuvės vartyti nereikia, ji gražiai pasklinda kiek reikia, gaunasi apvalus blynas. Kepam tik vieną blyno pusę. Pirmiausia turi pradėti kilti ir sproginėti burbuliukai, o po to paviršius pradės džiūti. Kai paviršius bus sausas, reiškia blynas jau iškepęs.

3.
Sudėti blynus ant kokio rankšluostėlio ir uždengti, palaikyti šiek tiek, kad suminkštėtų ir nelūžinėtų.

4.
Tuo metu pasidarom įdarą: dedam varškę i dubenėlį ir apibarstom cukrum, išmaišom. Kitame dubenėlyje burokine tarka sutarkuojam nuluptą obuolį, užbarstom cukrumi ir cinamonu, išmaišom. Imam paruoštą blyną, dedam a.š. varškės, ant varškės dedam a.š. obuolių ir užspaudžiam blyno kraštus trijose vietose, kaip matote pas mane nuotraukoje. Žinoma galima blyną formuoti kaip tik jus sugalvosite:). Paruoštus blynus aptepti tirpintu sviestu ir sudėti į skardą taip pat išteptą sviestu. Kepam 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.


Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.



admin · 2018-04-19 12:00 · 1085 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt