AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 150 g grikių kruopų
0,5 l daržovių sultinio
300 g morkų
200 ml grietinės
50 g sviesto
150 g fermentinio sūrio
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 v. š. džiūvėsėlių
druska
malti juodieji pipirai
Paruošimo būdas: Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min., atvėsinkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiuvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos. Skanaus!