INGREDIENTAI: 2 kiaušinių
400 ml pieno
60 g mielių
5 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
1 a.š. kepimo miltelių
6 v. š. aliejaus
800 - 900 g miltų
Paruošimo būdas: Dubenyje išplakame elektriniu plaktuvu kiaušinius, cukrų ir druską, supilam šiltą pieną, aliejų, sutrupiname mieles, gerai išplakame. Kepimo miltelius sumaišom su miltais ir, plakant elektriniu plaktuvu, po truputį beriame į tešlą miltus. Plakame, kol plakasi tešla. Tešla turi būti lipnoka. Minkome tešlą (pridedame apie 100 g miltų) ir iš jos padarome rutulį. Tešlą aptepame aliejumi, subadome šakute, įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 - 1,5 valandos pakilti. Iš pakilusios tešlos kepame įvairias bandelės.