Porcijų skaičius: 15
INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų miltų
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
110 gramų grietinės
1 šaukštelis cukraus
1/3 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų faršo (ar smulkiai pjaustytos mėsos)
100 mililitrų kefyro
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek raudonėlio
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą supjaustome mažais gabaliukais, sumaišome su 350 gr. miltų ir rankomis triname, kol sviestas visiškai susitrina su mitais - gauname birų mišinį. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su druska ir cukrumi, sumaišome juos su grietine, ir pilame viską į turimą birų mišinį. Maišome šaukštu, kol galėsime minkyti. Išminkome viską, kol gausime minkštą, elastingą, bet prie rankų nelimpančią tešlą (jei reikia - įberkite dar miltų, bet nepadauginkite; man užteko 50 gr.). Pastatome tešlą 30 minučių į šaldyuvą.
2.
Įdarui svogūną ir česnaką susmulkiname. Visus produktus sumaišome. Formuojame kibinus, aptepame kiaušinio plakiniu.
3.
Kepame 200 °C orkaitėje apie 30 - 40 minučių, kol gražiai paruduoja. Skanaus!