TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Vaniliniai ledai su aviečių įdaru
Vaniliniai ledai su aviečių įdaru



INGREDIENTAI:
Ledams:
1 stiklinė pieno (1 stiklinė = 225 ml)
2/3 stiklinės cukraus
Žiupsnelis druskos
1 + 0,5 stiklinės riebios grietinėlės
5 kiaušinių tryniai
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Aviečių įdarui:
1 + 0,5 stiklinės šviežių aviečių
3 valgomi šaukštai cukraus
1 valgomas šaukštas degtinės arba aviečių likerio (arba vyšnių, arba juodųjų serbentų – kokio tik širdis geidžia!)

Paruošimo būdas:

1. Į šaldiklį įstatyti 1.5 L talpos sandariai užsidengiantį indą, kad jis gerai įšaltų. 2. Į didoką dubenį supilti grietinėlę. 3. Vidutinio dydžio dubenyje išplakti trynius. 4. Pieną pakaitinti su 2/3 stiklinės cukraus ir žiupsneliu druskos. Kai pradės kilti garai, pieną nukelti nuo ugnies ir plona srovele pilti į trynius, viską pastoviai ir intensyviai plakant šluotele. 5. Kai visas pienas bus supiltas į trynius, viską perpilti atgal į tą patį puodą, kuriame kaitintas pienas, ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol mišinųs pradės tirštėti, ir, į jį įkišus švarų šaukštą, jo paviršius pasidengs plona kremo plėvele. 6. Puodą nukelti nuo ugnies. Trynių ir pieno masę perkošti per tankų sietelį tiesiai į dubenį su grietinėle. Supilti vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. 7. Dubenį su ledų mišiniu uždengti plėvele ir įstatyti į šaldytuvą nakčiai, arba 4 – 5 valandom, kad gerai atšaltų. 8. Atšalusį ledų mišinį pilti į ledų gaminimo mašiną ir sukti apie 30 minučių arba tol, kol ledai sutirštės, priklausomai nuo ledų mašinos šaltumo ir galingumo. 9. Kol ledai sukasi, paruošti įdarą: avietes, cukrų ir degtinę sutrinti šakute. Nereikia ypač ilgai trinti, kol viskas pavirs į skystą tyrelę – gali likti nesutrintų aviečių gabalėlių. 10. Iš šaldiklio išimti ledams skirtą indą. Į jį sluoksniais dėti paruoštus ledus ir aviečių įdarą. Sudėjus visus ledus ir visą įdarą, indą sandariai uždengti ir įstatyti į šaldiklį, kad ledai pilnai sustandėtų.



admin · 2018-04-10 06:00 · 1104 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt