Porcijų skaičius: 2
INGREDIENTAI: 2 stiklinės avižų pieno
1 stiklinė avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
1/4 stiklinės vandens
2 šaukšteliai linų sėmenų (maltų)
3/4 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį migdolų sviestas
pagal skonį mango vaisiaus
šiek tiek klevų sirupo
šiek tiek linų sėmenų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Avižas pamirkyti šaltame vandenyje 10 minučių. Nupilti vandenį.
2.
Avižas sudėti į prikaistuvįm užpilti avižų pienu, vandeniu, berti cinamono, maltus linų sėmenis, druskos. Užvirinti, vis pamaišant. Sumažinti ugnį ir virti apie 20 minučių, kol suminkštės ir košė bus kreminės konsistencijos. Dažnai mašyti, kad nepridegtų.
3.
Išvirtą košę uždengti palikti pastovėti 5 minutes. Jeigu reikia, įmaišyti truputį karšto vandens, iki norimos konsistencijos.
4.
Tiekti su migodlų sviestu, klevų sirupu ir smulkintais mangais, pabarstyti linų sėmenimis.