Porcijų skaičius: 6
INGREDIENTAI: Tešlai:
800 gramų bulvių (virtų su lupenomis, nuluptų)
200 gramų krakmolo
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek druskos
Įdarui:
250 gramų rūkytos kiaulienos šoninės (geriau riebesnės)
1 vienetas svogūnų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves sumalkite, berkite kramolą, įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir išminkykite. Tešla turi lengvai formuotis, nebyrėti, jei reikia, berkite dar šiek tiek krakmolo.
2.
Šoninę susmulkinkite ir apkepinkite kartu su svogūnais, papildomai riebalų nereikia, užteks riebaliuko nuo šoninės.
3.
Iš bulvinės tešlos delne formuokite paplotėlį, dėkite šiek tiek įdaro, formuokite bulvinį kukuliuką.
4.
Dėkite virti į verdantį vandenį, virkite apie 6 minutes. Jei liko įdaru, jį galite patiekti kaip padažą. Skanaus!