TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-09-19 19:44
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Margučiai su žolelėmis

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
12 vienetų kiaušinių (nevirtų, kambario temperatūros)
1 vienetas raudongūžių kopūstų (vidutinio dydžio)
4 saujos svogūnų lukštų (paprasto ar rausvojo svogūno, gali būti maišyti)
8 šaukštai acto 9%
6 šaukštai maltos ciberžolės
pagal poreikį žalumynų (ir gėlių žiedelių, gali būti džiovinti)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruoškite dažus. Rudai raudona spalva. Į nedidelį puodą sudėkite svogūnų lukštus, užpilkite juos 1 l vandens, įpilkite 2 v. š. acto ir pavirkite 10 - 15 min. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

2.
Mėlyna spalva. Smulkiai supjaustykite mėlynąjį kopūstą ir sudėkite į puodą. Įpilkite 1 l vandens, 6 v. š. acto ir pavirkite apie 10 - 15 min. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

3.
Geltona spalva. Į puodą suberkite ciberžolės miltelius, įpilkite apie 1 l vandens ir ir pavirkite apie 10 min. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

4.
Kol vėsta dažai, pasiruoškite kiaušinius. Kiaušinius nuplaukite šiltu vandeniu ir nusausinkite. Sukarpykite naujas nailonines kojines į keletą dalių. Man 12 kiaušinių užteko poros kojinių. Apdėliokite kiekvieną kiaušinį turimais augalais ir įvyniokite į kojinę, kad augalai tvirtai prisipaustų prie kiaušinio lukšto. Užriškite kojinės galus virvele.

5.
Į puodą su svogūnų lukštų nuoviru (kartu su svogūnų lukštais) sudėkite keturis kiaušinius. Mėlynojo kopusto nuovirą nukoškite, kopūstus išmeskite, į puodą įdėkite 4 kiaušinius ir užpilkite nuoviru. Į puodą su ciberžolės nuoviru sudėkite likusius kiaušinius. Dėkite puodus ant viryklės, užvirkite ir pavirkite 10 min. Po to nukelkite nuo kaitros ir palikite kiaušinius dažuose bent porai valandų, o dar geriau per naktį.

6.
Kitą dieną išimkite kiaušinius iš dažų, išvyniokite iš kojinių, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuimkite žoleles ir nusausinkite. Kad margučiai žvilgėtų šiek tiek patepkite juos aliejumi.



admin · 2018-04-07 03:00 · 1029 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt