TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Varškės ir sūrio pyragas
Varškės ir sūrio pyragas



INGREDIENTAI:
Tešlai:
400 g miltų,
stiklinė kefyro,
0.5 šaukštelio sodos,
šiek tiek druskos,
cukraus.

Įdarui:
500 g 9% riebumo varškės,
2 kiaušiniai,
200 g fermentinio sūrio,
0.5 stiklinės kefyro,
truputis baziliko,
druskos

Paruošimo būdas:

Tešlos paruošimas: kefyru užgesinkite sodą ir supilkite į miltus, suberkite druską, cukrų ir išmaišykite. Tešla turi buti minkšta ir lipti prie rankų. Į formą gausiai berkite miltų ir tešla išklokite formos dugną bei kraštus. Įdaro paruošimas: varškę sutrinkite su kefyru, suberkite druską, baziliką, įmuškite vieną kiaušinį ir dar vieną trynį (baltymą atidėkite). Paruoštą varškę sukrėskite ant paruoštos tešlos, užbarstykite burokine tarka tarkuoto sūrio. Tešlos kraštais pridenkite įdarą, vidurį palikite neuždengtą. Tešlą pyrago viršuje ištepkite kiaušinio baltymu. Kepkite 210 laipsnių karštumo orkaitėje 40–50 min. Karštą pyragą patiekite su grietine. Miltinis patiekalas paruoštas!



admin · 2018-04-06 03:00 · 1228 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt