Porcijų skaičius: 6
INGREDIENTAI: 1 kilogramas faršo
250 gramų kiaulienos šoninės (rūkytos)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas bulvių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas česnako
1 saujelė džiūvėsėlių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas majonezo
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio garstyčių
šiek tiek prieskoninių žolelių
šiek tiek vandens
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į faršą įmušame kiaušinį, įtarkuojame bulvę, sudedame supjaustytus svogūną, česnakus, įberiame šiek tiek džiūvesėlių ir pagardiname druska bei pipirais. Aš farša ruošiu taip, bet kiekviena gali ruošti savaip. Formuojame iš faršo pailgus kukulius, juos apsukame šoninės gabalėliu ir persmeigiame smeigtuku.
2.
Paruoštus suktinukus dedame į išteptą aliejumi kepimo indą, uždengiame folija ir kepame 190 C laipsnių temperatūroje. Po 25 minučių nuimame foliją ir užpilame padažo, nebeuždengus kepame dar 25 minutes. Galiausiai apverčiame ir pakepame dar 10 minučių.
3.
Padažui pagaminti sumaišome majonezą su pomidorų padažu ir garstyčiomis, sutriname česnaką ir pagardiname žolelėmis. Įpilame šiek tiek vandens, kad būtų skystesnis.