TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Balsas iš burnos kaip žvirblis iš tarbos - išskrido, nepagausi
Puikioji orkaitėje kepta šoninė pagal Kūmutės receptą
Kepta Å¡oninÄ— orkaitÄ—je

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
2 kilogramai šoninė
8 skiltelės česnako (vidutinio dydžio)
4 šaukštai aliejaus (tinkamo kepimui)
2 šaukšteliai druskos
2 šaukšteliai džiovintas raudonėlis
2 šaukšteliai čiobrelių
2 šaukšteliai malto imbiero
2 šaukšteliai penkių pipirų mišinio

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šoninę nuplaunu ir nusausinu, tuomet aštriu peiliu daugmaž 5x5cm tinkleliu supjaustau odą, įpjovos turi siekti mėsą. Suberiu visus prieskonius ir smulkiai kapotą česnaką ir sustumdau pirštais į tarpus. Šoninę dedu į kepimo indą ir kiekvieną įpjovą aplieju aliejumi. Taip ir kepu, oda į viršų ir tai yra ta maža paslaptis, riebalai, esantys po oda, kepant varva žemyn, per visus raumenų sluoksnius, todėl mėsa gaunasi ypatingai minkšta ir sultinga. O apie iškepusios odos skonį galima parašyti odę.

2.
2 valandas kepu mėsą 130 C, režimu kepimas iš abiejų pusių. Po 2 valandų, didinu kepimo temperatūrą iki 200 C, kepimo režimu iš viršaus ir kepu apie 20-30 minučių. Vis žvilgteliu per orkaitės stiklą, jei oda smarkiai paruduoja – vadinasi užteks. Išjungiu kaitinimą, bet kepsnį palieku dar 15-20 minučių pailsėti.

3.
Tiekiu karštą su karštais garnyrais ar marinuotomis daržovėmis. Šaltą pjaustau labai plonomis riekelėmis ir tiekiu su rugine duona, šviežiomis daržovėmis, krienais ar šermukšnių pagardu (dar nebandžiau, bet vienas bičiulis pasakojo maišantis abu į vieną indą ir gaunantis labai įdomų skonį).



admin · 2018-04-03 15:00 · 1243 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt