TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Arnulfas Januarijus Girvinas Vytė Vilhelmina Vilė
Be galo skanus tortas su obuoliniu kremu
Tortas su obuoliniu kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
140 gramų miltų
100 gramų sviesto (šalto)
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Pagrindui:
450 gramų sluoksniuotos tešlos
Kremui:
600 gramų obuolių
240 gramų grietinės
120 gramų cukraus
120 gramų sviesto (minkšto)
2.5 šaukšto citrinų sulčių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kremui obuolius supjaustyti mažais gabalėliais, berti cukrų, truputį vandens, citrinos sulčių ir pavirti ant nedidelės ugnies, kol jie suminkštės. Elektriniu trintuvu sutrinti į tyrelę ir į dar karštą įmaišyti sviestą. Palikti atvėsti. Į atvėsusį įmaišyti grietinę ir vanilinį cukrų. Padėti į šaldytuvą.

2.
Tešlai trynį išplakti su cukrumi. Šaltą sviestą sukapoti, berti miltus ir kepimo miltelius, supilti išplaktą trynį ir suminkyti tešlą. Padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.

3.
Atvėsintą tešlą padalinti į 3 dalis. Iš kiekvieno iškočioti 21 cm skersmens apksritimą, subadyti šakute. Kiekvieną tešlos lakštą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje po 6 - 8 minutes, kol paruduos. Dar karštus apipjaustyti iki 20 cm skersmens. Nupjautos tešlos dalys liks trupiniams.

4.
Iš lsuoksniuotos tešlos išpjauti 21 cm skersmens 3 apskritimus. Kiekvieną subadyti šakute ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 9 - 10 minučių, kol pagels. Dar šiltus apipjaustyti iki 20 cm skersmens.

5.
Kai visi lakštai bus jau atvėsę galima surinkti tortą. Ant lėkštės dėti sluoksniuotos tešlos lakštą, tepti kremo, tuomet naminės tešlos lakštą, kremo ir t.t.. Viršų ir kraštus aptepti kremuir pabarstyti trupiniais. Dėti į šaldytuvą 4 valandoms. Puošti, kaip patinka.



admin · 2018-04-02 09:00 · 1133 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt