INGREDIENTAI: 1 kg vištienos file (mažosios)
2 saujos džiovintų abrikosų ir slyvų
Prieskoninių: žolelių, pipirų, druskos
Aliejaus
Bulvių kroketams:
6 virtos bulvės
1 sauja džiovintų slyvų
1 sauja džiovintų abrikosų
aliejaus kepimui
Džiūvėsių
Paruošimo būdas: Prieskonius sumaišome, paukštienos file aptepame aliejumi ir įtriname prieskoniais. Imame po vieną gabaliuką filė, į ją dedame slyvą ir abrikosą. Susmeigiame su smeigtuku kaip skarelę. Sudedame į skardelę ir pašauname į įkaitintą orkaitę, kepame maždaug apie 30 min. Kol kepa, į tą laiką pasidarome kroketams tešlą. Sumalame bulves, įdedame druskos, taip pat sumalame slyvas ir abrikosus. Viską gerai išmaišome. Užkaičiame aliejų gilesniame puode ir darome rutuliukus, kuriuos apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepame tol, kol gražiai apskrunda. Gražiai patiekiame pagal savo fantaziją. Skanaus!