INGREDIENTAI: 1 kilogramas aronijų
1.5 kilogramo cukraus
2 stiklinės vandens
300 gramų obuolių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuplaukite nulupkite obuolius, išimkite jų sėklalizdžius ir tuomet obuolius sutarkuokite burokine tarka.
2.
Cukrų užpilkite verdančiu vandeniu ir pamaišykite, kad cukrus ištirptų. Į puodą sudėkite aronijas ir tarkuotus obuolius bei užpilkite juos cukraus sirupu. Uogienę pavirkite maždaug 6-7 minutes ir tuomet palikite bent 12 valandų (galima ir parai) pastovėti. Tada dar kartą užkaiskite uogienę ir virkite kol ji sutirštės iki norimos konsistencijos.
3.
Dar karštą uogienę supilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti. Šia uogiene galėsite gardžiuotis visą žiemą.