Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų grietinės
400 gramų cukraus
275 gramai miltų
4 vienetai kiaušinių
75 gramai žemės riešutų (smulkintų)
60 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
170 mililitrų vandens (karšto)
3 šaukšteliai kavos
Papuošimui:
70 gramų šokolado
50 mililitrų grietinėlės
1 sauja zefyrų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius plakti su cukrumi, vidutiniu greičiu, kol masė pabals ir apimtis padidės. Kakavą sumaišyti su grietine. Supilti į kiaušinių masę, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius. Labai atsargiai išmaišyti, kad nesukristų kiaušinių purumas. Suberti ir taip pat atsargiai įmaišyti riešutus.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Biskvitą visiškai atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.
3.
Kremui kavą užpilti užvirusiu vandeniu. Kai prisitrauks, perkošti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Sviestą plakti iki purumo, po truputį dėti karamelizuotą kondensuotą pieną ir plakti iki vientisos masės. Tuomet, vis plakant, supilti kavą.
4.
Kepimo formą, nuimamais kraštais iškloti kepimo popieriumi. Biskvitus ištepti kremu ir dėti vieną ant kito.
5.
Tortas labai skanus ir tiesiog toks, bet aš jį nusprendžiau dar papuošti šokolado sluoksniu, tad pašildžiau grietinėlę (bet neužvirinti), nuėmiau nuo ugnies ir į ją sudėjau smulkiais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Uždengiau ir palikau 5 minutes, kad šokoladas ištirptų. Tada išmaišiau ir šiuo glaistu aptepiau torto viršų. Tada dar apibarsčiau mažais zefyriukais.
6.
Dėti į šaldytuvą, kol tortas visiškai sustings (geriausiai per naktį).