INGREDIENTAI: 4 kiaušiniai
1/2 šaukštelio druskos
1/2 l pieno
250 g miltų
250 g sūrio “Guoda”
4 šaukštai kapotų krapų
2 šaukštai sviesto
Apkepti:
1/4 l rūgpienio
1/2 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
1/8 l grietinės
Paruošimo būdas: Iš kiaušinių, druskos, pieno ir miltų paruošti plakinį ir palikti. Sūrį sutarkuoti. Omletą iškepti su truputėliu sviesto, apibarstyti sūriu ir petražolėmis. Uždengti ir po minutės susukti. Tiekti iš karto. Omletą galima kepti ir be sūrio. Iškeptą omletą aptepti rūgpieniu, sumaišyti su 200 g sūrio, apibarstyti petražolėmis ir paprikomis. Susukti ir glaudžiai vieną šalia kito sudėti į skardą. Užpilti grietine, apdėti sūriu, apibarstyti sviesto gabaliukais. Kepti 10 minučių 200 C orkaitėje.