INGREDIENTAI: 200 g miltų
1 žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
1,5 šaukšto cukraus
550 ml kambario temperatūros vandens
2 šaukštai augalinio aliejaus
10 g sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite vandenį, aliejų ir miltus. Pirma įmaišykite dalį vandens, tada šiek tiek miltų, tada vėl vandens, vėl miltų. Kad nesušoktų į gumulėlius, kaip kad gali nutikti viską iškart sudedant. Turi gautis poskystė tešla. Jeigu matote, kad ji per tiršta, dar galite įdėti šiek tiek vandens, nes tirštumas priklauso ir nuo naudojamų miltų, ir nuo kiaušinių. Patepkite keptuvę sviestu ir pilkite po 1 didelį šaukštą tešlos, paskirstykite po visą keptuvės plotį. Kepkite kiekvieną blyno pusę po 1-1,5 minutės. Skanu su uogiene ar šokoladiniais padažais. :) Beje, kol kepsite blynus, tešla gali truputį sutirštėti, nes miltai brinksta. Jeigu taip nutiktų, dapilkite šiek tiek vandens, nes kitaip bus sunku tešlą paskirstyti po keptuvę ir nesigaus ploni lietinukai.