Porcijų skaičius: 8
INGREDIENTAI: 300 gramų vištienos filė (virtos)
2 gramai burokėlių (virtų su lupena, vidutinio dydžio)
2 vienetai bulvių (virtų su lupena, vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (virtų su lupena, didesnių)
1 vienetas granatų (didesnio)
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 saujos graikinių riešutų
pagal poreikį majonezo (arba graikiško jogurto sveikesniam variantui)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Burokėlius, morkas, kiaušinius ir bulves nulupti, viską atskirai sutarkuoti burokine tarka. Nuo burokėlių nupilti skystį.
2.
Svogūną kuo smulkiau supjaustyti. Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Riešutus sukapoti ir išmaišyti su burokėliais.
4.
Į didelės lėkštės vidurį statyti platesnę stiklinę. Aplink ją ratu apdėlioti burokėlius (atidėti maždaug 1/5), ant viršaus dėti bulves, patepti majonezu, tuomet dėti svogūnus, vištieną, morkas, patepti majonezu, dėti kiaušinius, likusius burokėlius ir patepti trupučiu majonezo. Kiekvieną sluoksnį formuoti atsargiai, formą pataisant šaukštu ar sudrėkintu delnu.
5.
Palikti kelias valandas ar pernakt stovėti šaldytuve. Grantą nulupti ir išskirstyti sėklytėmis, jomis papuošti salotas prieš patiekiant, kad neapdžiūtų. Jeigu norite, sėklytėmis galima apdėlioti iš karto, tuomet salotas reikėtų sandariai uždengti dangčiu ar didesniu apverstu indu, taip sėklytės taip pat mažiau sausės. Prieš patiekiant nepamirškite atsargiai išimti stiklinės!