Porcijų skaičius: 1
INGREDIENTAI: 150 gramų miltų
120 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
120 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
450 gramų maskarponės sūrio
100 gramų jogurto
50 gramų cukraus pudros
5 vienetai braškių
1 vienetas balto šokolado
1 vienetas juodojo šokolado
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirma kepame biskvitą: Kiaušinius išsukame su cukrumi ir sviestu.
2.
Supilame miltų ir kepimo miltelių mišinį, įberiame druską.
3.
Tešlą pilame į norimą kepimo formą ir kepame 180C temperatūroje 25 - 30 minučių.
4.
Kol kepa biskvitas, ruošiame sūrio kremą: Maskarponės sūrį suplakame su cukrumi ir jogurtu.
5.
Ant iškepto biskvito pilame maskarponės kremą ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.
6.
Sustingusį tortą apliejame glajumi. Glajų pasigaminame iš ištirpdyto balto šokolado su trupučiu sviesto, galima įpilti maistinių dažų.
7.
Iš juodo šokolado pasigaminame raštus: Ištirpiname juoda šokoladą ir ant kepimo popieriaus išliejame norima raštą.
8.
Sustingusį šokoladinį raštą uždedame ant torto.