TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina: Tarptautinė ozono sluoksnio apsaugos diena Gvakamolės diena
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija



INGREDIENTAI:
Lazanija, lakštai, 9 vienetai
Kiaulienos faršas, 500 gramų
Morkos, 2 vienetai
Kaliaropės, 1 vienetas
Porai, 1 vienetas
Konservuoti žirneliai, 1 stiklinė
Druska, truputį
Juodieji pipirai, malti, truputį
Prieskoniai, mėsos, truputį
Petražolės, truputį
Fermentinis sūris, 100 gramų
Grietinė, 6 šaukštai
Aliejus, truputį

Paruošimo būdas:

Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais. Morkas ir kaliaropės sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių. Kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.



admin · 2018-03-24 09:00 · 1146 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt