TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gomantas Eibartė Honorijus Alberta Norgaudas Girenė Honoratas Tomas
Kiaulienos kepsnys su pinija
Kiaulienos kepsnys su pinija



INGREDIENTAI:
250 g kiaulienos kumpio 
2  skardinių saulėje džiovintų pomidorų, konservuotų
1 a. š. "Pesto bazilikų" padažo
1 saujos kedrinės pinijos
30 g pelėsinio sūrio, balto
10 sviesto
50 ml saulėgrąžų aliejaus

Paruošimo būdas:

Gardus kepsnys, kuriam gurmaniško pikantiškumo suteikia kedrinės pinijos. Pjausnį pamušti mėsos plaktuku. Mėsą patepti "Pesto" bazilikų padažu. Šiaudeliais supjaustyti saulėje džiovintus pomidorus ir uždėti ant pjausnio. Ant viršaus uždėti sviesto gabaliuką ir pelėsinio sūrio juosteles. Mėsą su įdaru susukti į vyniotinį ir susmeigti smeigtuku. Kumpio suktinuką apkepti aliejuje (puikiai tinka "Delimano" keptuvė). iš abiejų pusių po 4 min. Kepsnį dėti į kepimo indą ir kepti orkaitėje apie 20 min. 180 °C (smeigtuku patikrinti ar iškepė, jei bėgs skaidrios sultys, vadinasi jau iškėpė.) Kai jau  iškepė,  ant kepsnio uždėti balto pelėsinio sūrio juostelę. Ant sūrio užberti kedrinės pinijos riešutų. Orkaitėje palaikyti ne daugiau 2 min., nes nubėgs sūris.  



admin · 2018-03-23 12:00 · 1376 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt