INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo kiaulienos sprandinės
2 galvos česnako
70 gramų romo (arba kito panašaus stiprumo alkoholio)
3 šaukštai druskos (nubrauktų)
1 šaukštas čiobrelių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą užpilti romu, įtrinti cukrumi, smulkiai sukapotu česnaku, maltais pipirais ir čiobreliais. Laikyti 6 valandas.
2.
Tada įtrinti druska ir laikyti 4 paras šaltai (šaldytuve arba šaltame rūsyje).
3.
Po 4 parų nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti, pabarstyti juodaisiais maltais pipirais, susukti į marlę ir pakabinti vytintis virš viryklės arba kitoje šiltoje vietoje (šalia pečiaus ar šalia radiatoriaus) savaitę.
4.
Po to mėnesį laikyti šaldytuve, o tada skanauti!