TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-05-21 01:06
Įdomūs išradimai
1. "Protingasis" termostatas
Prieš porą metų Seth Frader-Thompsonas vairuodamas savo Prius mašiną atkreipė dėmesį į mažus ekranus ant prietaisų skydo, kurie rodydavo kiek dujų mašina sunaudodavo kilometražui, tuo metu, kai mašina yra vairuojama. Tada Seth Frader-Thompsonas susimastė, kodėl tokių prietaisų nebūtų galima pritaikyti ir namuose, sukuriant kažką panašaus. „Vydamasis savo idėją“ jis sukūrė energijos matavimo skydelį („protingąjį“ termostatą), mažą prietaisą, su ekranu, kuris bevieliu būdu gali „kalbėti“ su katiline ir įvairiais prietaisais ir leidžia sužinoti kiek tiksliai kiekvienas prietaisas sunaudoja elektros ar dujų ir kiek prietaisų naudojimas kainuoja jums. Jis taip pat gali reguliuoti prietaisus: juos įjungti ir išjungti, o taip pat reguliuoti temperatūrą. „Protingasis“ termostatas bus pristatomas pasauliui (paleidžiamas į gamybą) šių metų pradžioje.
2. Elektrinis mikrobas
Bakterija visada buvo laikoma, kaip turinti blogą reputaciją. Bet mes turim būti dėkingi ypatingai talentingam mikrobui Geobakterijai (Geobacter), kuri turi nedidelius plaukelių pailginimus kurie vadinami „pili“, kuriuos ji naudoja, kad pagamintų elektrą iš purvo ir nuotekų. Profesorius Dereck Lovley ir jo Masačiusetso universiteto tyrėjų komanda iš Amhersto miesto sukonstravo Geobakterijos krūvį, kuris aštuonis kartus veiksmingesnė, nei kiti gamybos galios krūviai. Sekantis mokslininkų žingsnis: sukuri Geobakterijos kuro elementus, kurie galėtų generuoti pigią ir švarią elektros energiją. Taigi, galime tik pasidžiaugti, kad žmonės vis labiau ir labiau stengiasi įžvelgti gėrį, net ir ten, kur anksčiau nieks nebūtų įžvelgęs.
3. Nissan Leaf - tapo vienu iš 50 geriausių 2009 metų išradimų
Kadangi 2009 metai jau baigėsi, tai kaip ir kiekvienais metais laikraščiai ar žurnalai vertina tų metų didžiausius ir įspūdingiausius išradimus. „Time“ žurnalas neatsiliko nuo visų ir kaip visada išleido savo 2009 metų 50 geriausių išradimų sąrašą. 2009 metais aukščiausias pozicijas užėmė „žaliosios“ energijos išradimai. Nissan Leaf taip pat pateko į 2009 metų 50 geriausių išradimų sąrašą. Japonų mašinų gamintojas Nissan 2009 metų rugpjūtį pristatė Nissan Leaf - naują elektrinę transporto priemonę. Tai nėra pirmasis elektra varomas automobilis, tačiau tai pirmasis automobilis, kuris yra visiškai varomas elektra, ir kurio emisija lygi 0, be to jis sukurtas masinei gamybai, vartotojai jį galės įsigyti už prieinamą kainą. Šio automobilio nebus galima įsigyti iki šių metų rudens. Jeigu pagalvojote, kad šis automobilis kaip tik jums, tada jūs būtinai turite sužinoti ir pagrindines šio automobilio charakteristikas: Baterijų užtenka nuvažiuoti 160 km atstumui Emisija lygi 0 Savitas dizainas Prieinama kaina 100 km/val. greitis pasiekiamas greičiau nei per 10 s Elektromobilis galės išvystyti 145 km/val. greitį Planuojama kaina nuo 84 000 litų iki 108 000 litų Nissan mašinų gamintojai teigia, kad Nissan Leaf yra jų pirmasis elektromobilis, tačiau patikina, kad tai ne paskutinis jų kūrinys. Ateityje Nissan ketina gaminti daugiau tokio tipo automobilių, jei Nissan Leaf mašina pateisins gamintojų lūkesčius.
4. "Valgoma" formulė 3
Ar įmanoma, kad lenktyninis automobilis būtų mažiau kenksmingas aplinkai? Gal ir gali būti šiek tiek „draugiškesnis“ aplinkos atžvilgiu. Taip tai tiesa, Warwick Anglijos universitete, kuriam priklauso „Formulė 3“ buvo sukurtas naujas automobilis, pagamintas vien tik iš ekologiškų medžiagų. Jūsų nuostabai, tai automobilis, kuris naudoja šokoladą vietoje kuro. Nustebote?? Tai dar ne viskas, šio automobilio, kuris vadinasi "ecoF3" vairas pagamintas iš morkų, kėbulas - iš bulvių, o kėdė - iš sojos pupelių. Be to, augalinių aliejų pagrindu pagaminti lubrikantai naudojami vietoje tepalų. Lenktynių komanda „Worldfirst“ tikisi, kad šį automobilį bus galima naudoti lenktynėse, tačiau jis turi vieną minusą jis nelabai atitinka F3 klasės reikalavimų. Šis automobilis trasoje išvysto 230 km/val. greitį. Taigi, tikėkimės, kad šis išradimas bus puikus įrodymas, kad net ir automobilių sporte, galima sukurti aplinkai „draugišką“ automobilį.
5. 3D kamera
2009 metais viena iš pirmųjų skaitmeninių fotoaparatų kompanijų Fujifilm pristatė 3D skaitmeninę kamerą, kurio pavadinimas „FinePix Real 3D W1“. 10 - ties megapikselių „FinePix“ turi du lęšius, kurie padeda pasiekti tokį vaizdą, kokį pasiekia žmogaus akis, bei padeda „pagauti vaizdą“ iš skirtingų kampų. Tos nuotraukos susijungia į bendrą vaizdą, sukurdamos „gylio“ vaizdą. Šioje, skaitmeninėje kameroje galima pamatyti 3D nuotraukas, be specialių akinių. Tai puikus išradimas, kadangi vis labiau ir labiau populiarėja 3D formato filmai, kodėl gi nepasistačius ir 3D nuotraukų namie.
6. Pingvinai - robotai
Pingvinai nėra labai vikrūs ant žemės, tačiau jie puikūs plaukikai ir narai „ekspertai“. Tokios pingvinų galimybės įkvėpė mokslininkus Festo‘s Bionic mokymo išrasti vandens pingviną „AquaPenguin“ , kuris juda kaip tikras paukštis ( savarankiškos navigacijos būdu ). Šis pingvinas yra labai lankstus, be to jis gali pasiekti ir labai ankštas lietas. Skirtingai nuo savo kolegų, šis pingvinas gali plaukti atgal. Taigi, ką gali žinoti, gal šie pingvinai padės mokslininkams daugiau sužinoti apie vandens pasaulį.
7. Elektrinė akis
Mokslininkai išrado mikroschemą, kuri leis akliems žmonėms dalinai atgauti regą. Nors šis išradimas nepadės visiškai atkurti regos, jis leis akliesiems atpažinti veidus ar vaikščioti patalpose be kitų žmonių pagalbos. Pacientai dėvės akinius su įmontuotomis kameromis, kurios siūs signalus į mikroschemą, o pastaroji į smegenis.
Deimantas · 2010-12-24 23:01 · 2733 peržiūrėjo

Komentarai:

rokaz1996 · (2011-01-30 18:33:02)
Nesveiki tie mokslininkai*tdown*

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt