INGREDIENTAI: 1 gūzinė salota
2 agurkai
30 g šaldytų žaliųjų žirnelių
meliono
Užpilas:
2 v. š. citrinos sulčių
Druska
0, 5 v. š. medaus
4 v. š.aliejaus
1 šaukštas pomidorų tyrės
baltųjų pipirų
Paruošimo būdas: Gūžines salotas nuplauti. Agurkus nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Žirnelius suberti į sietelį, perpilti drungnu vandeniu, nuvarvinti. Melioną nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Iš recepte pateiktų komponentų paruošti užpilą, pagardinti jį pagal skonį ir supilti į indelį. Gūžines salotas plonai supjaustyti, kartu su kitais ingredientai sudėti į dubenėlį. Ant salotų pilti pagamintą užpilą.