INGREDIENTAI: Tešlai:
2 puodeliai miltų
200 g sviesto
200 g grietinės
Druskos pagal skonį
Įdarui:
500-600 g šviežių grybų
2-3 šaukštai aliejaus
2-3 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštai kapotų petražolių
1 svogūnas
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Tešlos gaminimas: miltus sumaišome su druska, sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir grietinę. Minkome rankomis, kol gauname vientisą elastingą tešlą. Paliekame 20 minučių. Po to tešlą įtiesiame į kepimo formą. Kraštus užkeliame, kad įdaras neišbėgtų. Įdaro gaminimas: įkaitiname aliejų ir pakepiname susmulkintą svogūną 3 minutes. Į keptuvę sudedame grybus ir pakepiname dar apie 5 minutes. Jei neturite miško grybų, tinka pievagrybiai. Išplakame kiaušinius su pienu, prieskoniais. Įmaišome grybus ir kepintus svogūnus bei petražoles. Supilame įdarą ant tešlos. Kepame 180-200° C laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes.