Porcijų skaičius: 15
INGREDIENTAI: Tešlai:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
0.5 stiklinės kakavos
2 vienetai kiaušinių
50 mililitrų aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kepame keksiukus: dubenyje sumaišome visus tešlai skirtus ingredientus, išskyrus kiaušinius ir druską.
2.
Kiaušinius su druska plakame mikseriu apie 5 minutes, kol jie tampa tiršti ir jų tūris padidėja tris kartus.
3.
Supilame kiaušinius į sumaišytus ingredientus ir viską gerai išplakame mikseriu. Tešla būna labai skysta.
4.
Užpildome ja 2/3 keksiuko formelės ir kepame 180°C apie 30 minučių.
5.
Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišome į maskarponę.
6.
Konditeriniu švirkštu papuošiame kremu atvėsusius keksiukus. Skanaus :)