TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Balsas iš burnos kaip žvirblis iš tarbos - išskrido, nepagausi
Viščiukas tabaka
Viščiukas tabaka



INGREDIENTAI:
1  (1 - 1,2 kg) atvėsintas viščiukas
4 skiltelės česnako
druskos
3 šaukštai įvairių pipirų mišinio
1 - 2 šaukštai aliejaus

Paruošimo būdas:

Viščiuką nuplaukite šaltu vandeniu, perpjaukite išilgai per krūtinėlę. Viščiuką „išskleiskite“ nugara į viršų, mėsai mušti plaktuku pamuškite krūtinės kauliukus, šlauneles ir sparnelius. Česnakų skilteles supjaustykite į 10 mažų skiltelių ir jas sukaišiokite į šlauneles, padarydami mažas įpjovas aštriu peiliu. Tą patį padarykite ir su sparneliais, krūtinėle bei nugara. Viščiuką įtrinkite druska, įvairių pipirų mišiniu. Viščiuko kepimui nurodysiu kelis mano išbandytus būdus: 1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Viščiuką dėkite nugarėle į viršų. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir ant jos puodą su karštu vandeniu, kad geriau prispaustų. Kepkite viščiuką ant vidutinės kaitros apie 10-15 min. Kepimo laikas priklauso nuo viščiuko dydžio ir jūsų noro valgyti mažiau ar daugiau apskrudusį patiekalą. Apverskite viščiuką ir dar kepkite 10-15 min. Iškepusį viščiuką patiekite nepjaustytą, su šviežiomis daržovėmis. 2. Viščiuką aptepti aliejumi ir dėkite į kepimo maišelį, prakirpti viršuje skylę. Kepti apie 80 minučių 180 0C orkaitėje. Skanaus :)



admin · 2018-03-17 09:00 · 1238 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt