TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė: Balsas iš burnos kaip žvirblis iš tarbos - išskrido, nepagausi
Dieviškai skanus citrininis maskarponės tortas
Dieviškai skanus citrininis maskarponės tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
75 gramai miltų
75 gramai krakmolo
2 šaukštai vandens
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
1.5 šaukštelio želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pertepimui:
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
2 vienetai citrinų
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
50 mililitrų vandens
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Citrininiam pertepimui citrinų žieveles smulkiai nutarkuoti, sultis išspausti. Dubenėlyje sumaišyti kiaušinius, cukrų, citrinų sultis, žieveles ir druską. Sviestą kaitinti puode, kol ištirps, tada supilti į puodą citrinų - kiaušinių masę ir plakimo mentele maišyti, kol masė sutirštės. Nuimti puodą nuo ugnies, supilti masę į stiklainėlį ir palikti šaldytuve, kad atvėstų.

2.
Biskvitui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su vandeniu, supilti cukrų ir plakti, kol masė taps tiršta ir puri. Baltymus išplakti iki purumo su žiupsneliu druskos. Į trynių masę įdėti 1/3 baltymų ir išmaišyti mediniu šaukštu. Sudėti likusius baltymus ir toliau atsargiai maišyti. Dubenėlyje sumaišyti miltus ir krakmolą, įsijoti juos į tešlą ir išmaišyti. Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi, ištepti sviestu ir supilti tešlą.

3.
Mentele tešlą tolygiai paskirstyti ir kepti 30 minučių 180 C laipsnių orkaitėje. Iškepusį palikti atvėsti. Biskvitą perpjauti horizontaliai į 3 dalis.

4.
Maskarponės kremui želatiną užpilti keliais šaukštais šalto vandens, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų ir palikti atvėsti. Grietinėlę išplakti, vėliau supilti cukrų, vanilinį cukrų ir plakti iki standumo. Maskarponę lengvai išplakti šluotele, sudėti grietinėlę ir elektriniu plakikliu, lėtai išmaišyti. Lėtai plakant plona srovele supilti želatiną.

5.
Sulaistymui vandenį pašildyti, suberti cukrų, maišant ištirpinti, įspausti citrinų sulčių. Paragaukite, ar reikia daugiau cukraus ar citrinos. Sulaistykite biskvitus.

6.
Dėti pirmą lakštą į torto formą, užtepti pusę turimo citrininio kremo, paskirstyti tolygiai po pagrindą. Tada dėti kitą lakštą, užtepti likusį citrininį kremą, maskarponės kremą ir dėti paskutinį lakštą. Palikti šiek tiek kremo puošybai. Dėti tortą į šaldytuvą, kelioms valandoms, išėmus iš formos aptepti likusiu kremu ir puošti pagal savo fantaziją.



admin · 2018-03-12 00:00 · 1278 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt