TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Be galo skanūs naminiai kebabai
Be galo skanūs naminiai kebabai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
6 vienetai tortilijos
500 gramų jautienos faršo
1 vienetas svogūnų
0.5 šaukštelio mairūno
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek agurkų
šiek tiek pomidorų
šiek tiek pekino kopūstų
šiek tiek svogūnų
Padažui:
5 šaukštai majonezo
2 šaukštai vandens (virinto, šalto)
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis baziliko
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek aitriosios paprikos miltelių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jautienos faršas, smulkinti svogūnai ir prieskoniiai išminkomi suformuojami 6 nestori kotletai ir kepami karštoje keptuvėje, kol pilnai iškepa, apie 5 min iš abiejų pusių. Iškepti supjaustomi plonais griežinėliais ir apskrudinami keptuvėje.

2.
Padažui majonezas išsukamas su vandeniu, įspaudžiamas česnakas, beriami prieskoniai ir druska. Viskas gerai išmaišoma. Idealiu, jei padažas iki naudojimo pastovėtų valanda ar dvi.

3.
Karšta mėsa dedama ant lavašo ar tortilijos ir gausiai palaistoma padažu. Ant viršaus dedamos smulkiai pjaustytos daržovės. Užlenkiama apačia ir šonai, dar galima susukti į foliją, kad valgant nelašėtų padažas.



admin · 2018-03-11 09:00 · 1419 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt