TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Achilas Vaidutis Vilgailė Nerėjas Nerys Nerijus
Čeburėkai
ÄŒeburÄ—kai

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
3 stiklinės miltų
1 pakelis varškės
1 vienetas kiaušinių
0.5 stiklinės kefyro
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
Įdarui:
300 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis prieskonių mėsai
Kepimui:
1 litras aliejaus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai paruošiame mėsos įdarą: į faršą sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame po žiupsnelį maltų pipirų, mėsos prieskonių, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.

2.
Ruošiame tešlą: į kitą dubenėlį dedame pakelį varškės, įpilame pusę stiklinės kefyro, įberiame po šaukštelį druskos, cukraus ir sodos, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome, beriame miltus ir minkome tešlą.

3.
Tešlą iškočiojame, pjaustome stačiakampiais gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viename krašte dedame truputį mėsos įdaro, o kitu kraštu užlenkiame. Kraštelius užspaudžiame šakute.

4.
Į nedidelį puodą įpilame 1 butelį aliejaus. Kai aliejus užverda, dedame po kelis čeburėkus ir verdame ant silpnos ugnies. Vienai pusei gražiai apskrudus, reikia apversti.



admin · 2018-03-09 18:00 · 1193 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt