Porcijų skaičius: 4
INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
2 vienetai kiaušinių
100 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
0.5 vieneto svogūnų
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas krakmolo
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgą sutarkuoti burokine tarka ir, jei atsiraso skysčio, nupilti.
2.
Vištieną smulkiai supjaustyti. Svogūną ir česnaką susmulkinti.
3.
Vištieną, svogūnus, česnakus, moliūgą ir grietinę išmaišyti, įmušti kiaušinius, berti prieskonius, miltus ir krakmolą, kruopščiai išmaišyti. Palikti pastovėti apie 20 minučių, kad miltai išbrinktų.
4.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėti po porą šaukštų tešlos ir apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus.