INGREDIENTAI: 300 g šaldytų žirnelių
žiuspnelis druskos, pipirų
cukraus ir “Vegetos“
8 išskobti konservuoti artišokai
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas citrinos sulčių
1/2 šaukštelio garstyčių
2 šaukštai tirštos grietinės
žiuspnelis pipirų
2 šaukštai susmulkintų petražolių
200 g krabų mėsos (krevečių)
1 pomidoras
Paruošimo būdas: Žirnelius virti 10 minučių 1/8 l pasūdyti ir prieskoniais pagardinto vandens. Nuvarvinti sietelyje, ataušinti ir paskaninti prieskoniais. Žirnelius suberti į pusdubenį ir ant jų sudėti nuvarvintus ir prieskoniais apibarstytas artišokus. Majonezą sumaišyti su citrinos sultimis, garstyčiomis ir cukrumi. Sukrėsti grietinę, įberti žiuspnelį druskos, pipirų, apibarstyti petražolėmis ir sudėti krabų mėsą. Paruoštą padažą pagardinti prieskoniais ir juo įdaryti artišokus. Prieš patiekiant patiekalą papuošti pomidoro skiltelėmis.