TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-26 07:45
Garų puodo pyragas - minkštutis, purus ir drėgnas
Pyragas garų puode

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
100 gramų miltų
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
50 mililitrų pieno
25 gramai kakavos
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio (filadelfijos tipo)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų miltų
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, suberti kakavą, miltus, supilti pieną ir išmaišyti iki vientisos masės.

2.
Masę supilti į sviestu arba aliejumi išteptą formą, uždengti folija ir garinti apie 20 minučių. Naudojau maždaug 1 litro talpos formą, kuri buvo prie garų puodo, bet tinka ir stiklinės, silikoninės. Mediniu pagaliuku patikrinti, ar kepinio centras tvirtas ir sausas.

3.
Kreminį sūrį išmaišyti su cukrumi, kiaušiniu, vanile ir citrinos sultimis, suberti miltus. Viską išmaišyti iki vientisos masės ir paskleisti ant iškepto šokoladinio pagrindo.

4.
Uždengti folija ir garinti apie 25 minutes, kol centras bus tvirtas. Pagamintą pyragą pilnai atvėsinti ir supjaustyti.



admin · 2018-03-06 22:21 · 1337 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt